Semitorkade Rabarber
Semitorkade Rabarber
Publicerad 2024-04-15
Uppdaterad 2024-12-26
1
Söta bitar av torkad rabarber, här låter jag rabarbern inte torka helt utan behåller lite av sin textur. Som ditt helt egna hemgjorda godis, perfekta att använda som garnityr eller på din nästa desserttallrik. Att torka rabarbern tar visserligen lång tid, men det mesta av arbetet sköter sig självt.
Tips & Tricks
Smaksätt gärna med citrus som citronjuice (ca 2 msk) för att få in lite syra och bryta av det söta som blir när man torkar frukt
eller gå i med lakritspulver osv
eller gå i med lakritspulver osv
Gör så här
-
1
Skala rabarbern, vilket du enklast gör genom att dra loss skalet med fingrarna.
-
2
Skär ner rabarbern i små bitar, lägg den i en skål, häll över sockret och låt den stå med plastfolie eller lock över i ett dygn i kylen.
-
3
Nu när rabarberna har stått ett dygn, sila av vätskan och låt den koka upp.
-
4
Häll lagen över rabarberna och låt dem stå i kylen i ett dygn. Sila sedan bort rabarberbitarna från lagen, som blir till rabarbersaft.
-
5
Sprid ut rabarberbitarna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i 50 graders över- och undervärme i 7 timmar.