Ramslök- och broccolisallad
Gör så här
-
1
Skala ingefäran med hjälp av en sked. Skiva sedan ingefäran. Ta bort kärnorna från den gröna chilin och dela den i mindre bitar.
-
2
Lägg alla ingredienser, förutom ramslöken i en matberedare och mixa tills allt är slätt. Mixa sedan ner ramslöken. Använd direkt eller häll upp i något lämpligt och förvara i kylskåpet i upp till 2-3 dagar.
-
1
Rosta pumpakärnor och solroskärnor i en torr stekpanna tills de fått en fin färg.
-
2
Skölj eller tvätta broccolin vid behov, ta bort eventuella skadade blad. Skär bort stammen, skala bort det yttersta lagret och skiva sedan ner den i mindre bitar. Dela broccolin i små buketter.
-
3
Skiva gurkan tunt, gärna med en mandolin samt finhacka salladslöken, och blanda ihop allt utom fröna i en skål. Låt salladen stå och dra i minst 10 minuter.
-
4
Strö fröna över salladen vid servering.
Dressingen
Salladen