Ramslök- och broccolisallad

Publicerad 2024-04-24
Uppdaterad 2024-07-28
0
Härlig och smakrik broccolisallad med gurka som smaksätts med ramslöksdressing. En god och vårig sallad som verkligen passar till allt du önskar, från klassisk indisk matkultur till svensk husmanskost
Ingredienser 14
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

3 Portioner

Ramslöksdressingen

Salladen

Gör så här

    Dressingen

  1. 1

    Skala ingefäran med hjälp av en sked. Skiva sedan ingefäran. Ta bort kärnorna från den gröna chilin och dela den i mindre bitar.

  2. 2

    Lägg alla ingredienser, förutom ramslöken i en matberedare och mixa tills allt är slätt. Mixa sedan ner ramslöken. Använd direkt eller häll upp i något lämpligt och förvara i kylskåpet i upp till 2-3 dagar.

  3. Salladen

  4. 1

    Rosta pumpakärnor och solroskärnor i en torr stekpanna tills de fått en fin färg.

  5. 2

    Skölj eller tvätta broccolin vid behov, ta bort eventuella skadade blad. Skär bort stammen, skala bort det yttersta lagret och skiva sedan ner den i mindre bitar. Dela broccolin i små buketter.

  6. 3

    Skiva gurkan tunt, gärna med en mandolin samt finhacka salladslöken, och blanda ihop allt utom fröna i en skål. Låt salladen stå och dra i minst 10 minuter.

  7. 4

    Strö fröna över salladen vid servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar