Rabarberkräm i ugnen

Publicerad 2024-04-16
Uppdaterad 2024-06-12
1
Varför koka när man kan ugnsbaka till samma resultat? Att göra din egna rabarberkräm i ugnen är så smidigt lättare än såhär blir det inte!
Ingredienser 5
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

3 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Skala rabarbern, vilket du enklast gör genom att dra loss skalet med fingrarna. .

  2. 2

    Skär rabarbern i mindre bitar, cirka 1 cm.

  3. 3

    Blanda ihop alla ingredienser och låt marinera tills ugnen är varm.

  4. 4

    Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme.

  5. 5

    Häll ner rabarberna i lämplig ugnsform, och var noga med att skrapa ut allt från bunken. Täck med aluminiumfolie och baka i ca 23 minuter.

  6. 6

    Mosa ihop rabarbern till en kräm med till exempel en slickepott.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar