Citron och havtorns curd
Citron och havtorns curd
Publicerad 2024-04-07
Uppdaterad 2024-08-12
3
Genom att göra en curd på citron och havtorn uppnår du en perfekt balans mellan syrlighet och en aning sötma, vilket ger den syrliga touch som dina desserter behöver för att sticka ut! Den passar utmärkt i allt från tårtor och på kakor eller till topping på chokladmousse. Din kreativitet är det enda som sätter gränserna.
Gör så här
-
1
Blanda allt utom smöret i en metallbunke.
-
2
Förbered ett vattenbad
-
3
Placera metalbunken i ett vattenbad med lite vatten i botten av kastrullen.
-
4
Vispa tills krämen tjocknar och når en temperatur av 84 grader Celsius, under ständig vispning. Kyl sedan ner curden något i ett vattenbad innan du mixar i smöret.
-
5
Täck med plastfolie nära "curden" och låt den stelna i kylskåpet i åtminstone en timme.